Hozzávalók:
- 6-7 dl tej
- 2 dl rizs
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- fél citrom reszelt héja
- fél narancs héja
- fél vaníliarúd
- 4-5 körte
- 2 evőkanál méz
- őrölt fahéj
- friss gyömbér reszelve
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd hozzátesszük a rizst, a sót és 4 dkg cukrot, és puhára főzzük a rizst. (A rizs fajtájától függően lehet, hogy főzés közben még tejet kell hozzáadnunk.) Amikor már megpuhult a rizs, legyen lágy a massza, mert hűlés közben azt a folyadékot még magába szívja, így nem lesz száraz a puding.
A tojások sárgáját habosítsuk fel a reszelt citrom- és narancshéjjal, a 1/2 vaníliarúd kikapart belsejével és 6 dkg cukorral, aztán fokozatosan keverjük a rizshez. Ha egyszer újra felforrt együtt, vegyük le a tűzről, és alufóliával szorosan fedjük le a lábas tetejét, így hagyjuk kihűlni.
A körtéket tisztítsuk meg és daraboljuk fel, majd serpenyőben forrósítsunk fel 2 kanál mézet, és pároljuk meg rajta a körtét. Ízesítsük a narancs másik felének héjával, őrölt fahéjjal, kevés reszelt friss gyömbérrel. Ha kihűlt, a rizspudingra rétegezve tálaljuk.
493 kcal /adag
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |