Hozzávalók 18 nagyobb darabhoz:
- 35 dkg liszt
- 7 dkg keserű kakaópor
- egy-egy kiskanál sütőpor, szódabikarbóna
- egy kiskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- egy kiskanál őrölt fahéj
- 10 dkg margarin, megolvasztva
- 20 dkg cukor
- egy bögre (2 decis) sült- vagy pároltsütőtök-püré
- 250 ml kefir
- 3 tojás
A narancskrémhez:
- 50 g puha vaj
- 100 g mascarpone
- egy narancs reszelt héja
- egy evőkanál narancslé
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A muffintésztához: egy nagy, öblös tálban keverd össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóporral. Add hozzá a mézeskalácsfűszert és a fahéjat is.
Egy másik edényben keverd krémessé a tojásokat a cukorral, add hozzá a megolvasztott, szabahőmérsékletre lehűlt margarint és a kefirt. Dolgozd össze a kétféle masszát, majd keverd bele a sültsütőtök-pürét.
A muffinformákat béleld ki papírkosarakkal és kétharmad részig töltsd meg masszával.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsül.
Nagyon ízletes önmagában is, de feldobhatod narancsos mascarponekrémmel.
Ehhez a puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd össze a krémsajttal, a porcukorral, a narancs reszelt héjával és levével. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy az állaga szilárduljon, majd tetszés szerint kend meg vele a muffint.