Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 nagy cékla, meghámozva, lereszelve
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 15 dkg liszt
- 1 dl szódavíz
- só, bors
- olaj
A krémhez:
- 15 dkg natúr kecskesajtkrém (helyettesíthetjük juhtúróval vagy fetával)
- fél csokor aprított snidling
- fél csokor aprított petrezselyem
- fél gerezd fokhagyma, reszelve
- frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A palacsintához a tojásból, tejből, lisztből és szódavízből hagyományos palacsintatésztát keverünk. Hozzáreszeljük a nyers céklát. 15 percig pihentetjük.
Forró olajon egyesével palacsintákat sütünk ki.
A töltelékhez kikeverjük a kecskesajtot a finomra aprított zöldfűszerekkel, fokhagymával, szerecsendióval.
A kész palacsintákat megtöltjük a krémmel. Salátaágyon tálaljuk.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |