Hozzávalók 4 személyre:
- 8 fej tisztított vöröshagyma
- 30 dkg darált sertéscomb
- 2 szelet szikkadt kenyér tejbe áztatva és kinyomkodva
- 1 csokor petrezselyem
- 2 szál kakukkfű
- tengeri só, frissen őrölt feketebors
Elkészítés:
A hagymákat enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 10 percig főzzük.
Ezután burgonyavájóval vagy kézzel kiszedjük a belsejét úgy, hogy a külső két-három réteg megmaradjon. (Fontos, hogy a hagymának legyen tartása.)
A darált húst összekeverjük a kenyérrel, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal. Alaposan összedolgozzuk, és beletöltjük a hagymákba. Zsiradékkal kikent, hőálló tálba tesszük, és 180 C fokos sütőben legfeljebb 30 perc alatt megsütjük.
Forrón, esetleg tejföllel meglocsolva tálaljuk.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |