Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 1 csomag réteslap
- 1 dl olaj a lapok kenéséhez
- 1 tojás a rétes megkenéséhez
A töltelékhez:
- 60 dkg ricotta túró
- 10 dkg vékony, szárított sonka (pármai, serrano)
- friss bazsalikom apróra vágva
- só, bors
- 1 egész tojás
Elkészítés:
A bazsalikomleveleket megmossuk, aprítjuk, összekeverjük a ricottával és a tojással, majd sózzuk, borsozzuk. A réteslapokat megkenjük az olajjal (egyszerre 3-4 darabot), a szélére teszünk egy csíkot a töltelékből, majd befedjük egy szelet sonkával.
Erre megint ricottás töltelék és újabb sonkaréteg kerül, míg a töltelék fele elfogy.
Ugyanezt megismételjük a másik adag réteslappal, majd mindkettőt feltekerjük, megkenjük tojással, és 180 C fokos sütőben pirosra sütjük.
A tetejét megszórhatjuk olajos magvakkal, még finomabb lesz tőle.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |