Hozzávalók:
- 30 dkg hosszú szemű basmati rizs
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg zöldbab
- 10 dkg sárgarépa, apró kockákra vágva
- 10 dkg karfiol, kis rózsákra szedve
- 2 evőkanál vaj
- 1 hegyes erős zöldpaprika
- 1 centi friss gyömbér, reszelve
- 1/2 kávéskanál kurkuma
- 1 mokkáskanál római kömény
- 8 dl víz
- 2 kávéskanál só, 2 darab babérlevél
- 3 darab paradicsom, apró kockákra vágva
- 2 citrom, cikkekre vágva
Elkészítés:
Felmelegítjük a vajat, és megpirítjuk benne a zöldpaprikát, a gyömbért és a kurkumát. A paradicsom kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, és 4-5 percig pároljuk őket.
Belekeverjük a rizst, forró vízzel felöntjük, majd beletesszük a paradicsomot, a babérlevelet, a római köményt és a sót is.
Ha megfőtt, eltávolítjuk a babérleveleket.
Citromcikkekkel díszítve tálaljuk.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |