Jó hír a sajt szerelmeseinek: nemhogy nem okoz nagy problémát a sajt rendszeres fogyasztása, hanem kifejezetten egészséges. Múlt évben egy brit tanulmány már kimutatta, hogy közel egymillió ember, akik gyakran esznek sajtot, semmilyen kockázatot nem észlelt ezzel kapcsolatban.
Sőt. Szakértők szerint a jó minőságű sajtok fogyasztása, ami napi 40 grammot jelent, csökkenti a stroke és a szívroham kockázatát 14%-kal (kínai kutatók szerint 10%-kal). A Reading Egyetem kutatói szerint a sajt jótékony hatásával kapcsolatos állításaikat éveken át megkérdőjelezték, de a Brit Szív Alapítvány is hasonló véleményen van, miszerint a sajt életfontosságú kalciumforrás, de azt is hangsúlyozzák, hogy a szívbetegségben szenvedők a sajt mellett más, hasonló tápanyagokat tartalmazó ételeket is fogyasszanak, mint a tej vagy a joghurt, mert azok kevésbé zsírosak.