Hozzávalók:
- 250 g édes gesztenyemassza,
- 100 g gyorsfagyasztott, héj nélküli gesztenye,
- 2-3 evőkanál porcukor,
- 100 g vaj,
- 90 g étcsokoládé.
Máz:
- 100 g tortabevonó,
- 1 kiskanál növényi olaj.
Elkészítés:
A fagyasztott, héj nélküli gesztenyedarabokat szórd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 1 dl szükséges hozzá), és főzd legalább 25-30 percen át, amíg a gesztenye teljesen megpuhul. Ekkor krumplinyomóval vagy egy robotgép segítségével pürésítsd. Nem kell, hogy selymes legyen az állaga, maradhatnak benne nagyobb gesztenyedarabkák is.
A margarint mikrohullámú sütőben olvaszd fel, és tördeld bele az étcsokoládét, hogy az is megolvadjon.
A gesztenyemasszát villával nyomkodd szét, add hozzá a főttgesztenye-pürét, a felolvasztott étcsokoládés vajat, és ízesítsd néhány evőkanál porcukorral. Bélelj ki egy kisebb püspökkenyérformát folpakkal, és öntsd bele a masszát. Igazítsd el egyenletesen a tetejét, kocogtasd a forma alját az asztalhoz, majd egy egész éjszakára tedd be a hűtőbe pihenni.
Másnap a tortabevonót egy kiskanál étolaj hozzáadásával mikrohullámú sütőben olvaszd fel, és kend a gesztenyeszeletre. Hagyd a mázt megdermedni rajta, utána szeletelheted.