nlc.hu
Életmód
Előzd meg a daganatos betegségeket: 3+1 tipp a nagyvilágból

Előzd meg a daganatos betegségeket: 3+1 tipp a nagyvilágból

Néhány országban lényegesen alacsonyabb bizonyos rákos megbetegedések aránya, mint a világátlag: érdemes ellesni néhány ötletet az itt élőktől.

Fűszerezz: Indiában sokkal kevesebb az emlőrákos eset, mint például az Egyesült Államokban – mindez annak is köszönhető, hogy az itt élők olyan rákmegelőző hatású fűszereket használnak, amilyen például a kömény, a gyömbér vagy a kurkuma.

Válaszd a teljes kiőrlésű kenyeret: Finnországban szinte minden nap sötét rozskenyér és egyéb teljes kiőrlésű pékáruk kerülnek az asztalra. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy errefelé viszonylag ritka a vastagbélrák.

Egyél halat: a dél-afrikai halászfalvakban a kutatások szerint sokkal ritkább a vastagbélrák, mint a városokban, annak ellenére, hogy a városlakók több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, mint a falusiak. A titok a halak húsában található omega-3 zsírsavakban rejlik, ebben ugyanis bővelkedik a halászok étrendje.

+1 tipp: Nyugat-Afrika országaiban viszonylag kevesen dohányoznak: részben ezzel magyarázható, hogy a nyelőcsőrák ezekben az országokban 60-szor ritkábban fordul elő, mint az USA-ban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top