Hozzávalók:
- 15 dkg liszt,
- 15 dkg barna cukor,
- fél kiskanál sütőpor,
- fél kiskanál szódabikarbóna,
- 2 tojás,
- 2-3 evőkanál tej,
- 125 g megolvasztott margarin,
- 2 darab édes alma,
- 10 dkg dió apró darabokra zúzva,
- 1 kiskanál fahéj.
A mascarponekrémhez:
- 250 g mascarpone,
- 80 g puha margarin,
- 3-4 evőkanál porcukor.
Díszítése: porcukorral összekevert darált dió.
Elkészítés:
A muffinformákat vajazd ki, majd szórd meg liszttel, vagy béleld ki a formát papírkapszulával.
Hámozd meg az alma héját, a húsát vágd fel apró kockákra.
A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, egy csipetnyi sóval, fahéjjal.
Add hozzá a durvára darabolt diót és a kockára vágott almát.
A cukrot keverd habosra a tojásokkal, add hozzá a felolvasztott, puha vajat és 2-3 evőkanál tejet. Ezt fakanállal keverd össze a lisztes keverékkel, forgasd át, és kanalazd a muffinformákba. A formát csak a 2/3 részéig töltsd meg, különben a tészta túlságosan kidagad a formából.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.
Amikor kihűlt, kend meg vajas mascarponekrémmel. Ehhez a puha margarint keverd össze a mascarpone sajttal, ízesítsd 2-3 evőkanál porcukorral. A tetejét szórd meg porcukorral elkevert darált dióval.
Fogyasztásig tárold a hűtőben.