nlc.hu
Sztárok
Csövesek közt éjszakázott az angol trónörökös

Csövesek közt éjszakázott az angol trónörökös

Az egyik londoni híd alatt töltött egy fagyos éjszakát Vilmos herceg, a brit trón várományosa, hogy átérezhesse az általa is pártfogolt londoni hajléktalanok nyomorúságát.

A 27 éves Vilmos – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban – a hajléktalanokat segítő legfőbb londoni jótékonysági csoport, a Centrepoint fővédnöke.
A hercegnek még márciusban, a szervezet támogatására rendezett éves díszvacsorán vetette fel a Centrepoint vezetője, Seyi Obakin, hogy próbálja ki csak egyetlen éjszakára a szabadban alvást. Obakin a Centrepoint honlapján kedden közzétett beszámolójában elismerte: egyetlen pillanatig sem fordult meg a fejében, hogy Vilmos komolyan veszi a javaslatot.
A trónörökös azonban komolyan vette, olyannyira, hogy az év egyik leghidegebb éjszakáját választotta a megmérettetéshez. Mint a keddi beszámolóból kiderült, Vilmos egy hete, a Centrepoint 40. születésnapjának előestéjén hajtogatta ki hálózsákját a londoni Blackfriars Bridge tövében, és személyi titkárával, Jamie Lowther-Pinkertonnal, valamint Obakinnal együtt becsülettel eltöltötte az éjszakát a szabad ég alatt.
Obakin felidézte, hogy megpróbálták kukákkal körülvenni magukat a jeges szél ellen, de a beton, amelyen aludtak, ettől még nem lett melegebb. Ráadásul majdnem elgázolta őket egy utcaseprő gép, amelynek vezetője nem vette észre a földön alvó herceget és társaságát.
Vilmos a kaland után közölte: egyetlen éjszaka természetesen nem elég ahhoz, hogy akár a leghalványabb fogalma legyen arról, milyen lehet minden éjjel London utcáin aludni. Hozzátette azonban: reméli, hogy személyes tapasztalatszerzésével még jobban tudja segíteni az utcán élő elesetteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top