1. Teljes kiőrlésű tészta: a teljes kiőrlésű lisztből készült tészták háromszor annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a finomított tésztaféleségek: az antioxidáns-tartalmuk vetekszik egyes gyümölcsökével. Számos kutatás árulkodik róla, hogy a teljes kiőrlésű tészta képes csökkenteni a szívbetegségek kockázatát. Eddig azt hitték, hogy azért, mert a benne található rostok csökkentik a koleszterinszintet, de az újabb vizsgálatok szerint az antioxidáns-tartalomnak is köze lehet a dologhoz.
2. Pattogatott kukorica: a pattogatott kukoricában négyszer több a polifenol (ezt az antioxidánst elsősorban erőteljes rákmegelőző tulajdonságaiért értékelik nagyra a kutatók), mint a gyümölcsökben- A legjobb, ha otthon pattogtatod, és vaj, illetve só nélkül fogyasztod.
3. Tojás: a spenóthoz képest kevesebb benne a szemet védő lutein (körülbelül a spenót lutein-tartalmának 5 százaléka), ezért eddig nem is tartották komoly lutein-forrásnak: a legutóbbi vizsgálatok azonban kiderítették, hogy a tojássárgája lutein-tartalma jobban hasznosul, mint a spenóté, mivel a zsírok segítik a szervezetet a feldolgozásában. Így a tojás is fellépett a hasznos luteinforrások listájára, bár a zöld, leveles zöldségeket még így sem tudja megverni.