Az első FOODAPEST-UKBA kiállítás párost olyan kitűnő szakmai rendezvények kísérik, mint a Cukrász Junior Világbajnokság, ahol Brazíliától Japánig 12 ország 17 versenyzője méri össze tudását, és a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny, amit szakácsolimpiaként is szoktak emlegetni. A világraszóló események egyben értékes kapcsolatokat is jelentenek, hiszen természetes módon a kiállításokra is jut a nemzetközi szakmai körök figyelméből.
A Bocuse d’Or hazai válogatóversenyén 8 magyar mesterszakács vesz részt. A zsűri magyar elnöke Kalla Kálmán mesterszakács, nemzetközi elnöke pedig Charles Tjessem, aki maga is Bocuse d’Or győztes volt korábban.
A világversenyek mellett mozgalmas és aktív programsorozattal, szakmai fórumokkal, workshopokkal, a SIAL d’Or Nemzetközi termékverseny hazai zsűrizésével, a közönség bevonásával zajló Bor és Piac borteszttel, a hazai élelmiszerpiac versenyképességéről szóló előadásokkal egészül ki a program.
Nyitás a nagyközönség felé
Újdonság, hogy 2010-ben részlegesen a nagyközönség felé is nyitnak a kiállítások, hiszen az első és az utolsó nap, azaz február 21-e vasárnap és február 24-e szerda közönségnap lesz, amikor a belépőjegy árak a szakkiállításokon megszokott árszínt alatt maradnak.
Magyarországon először a Pékválogatott közreműködésével elkészül Európa 2,5 méter átmérőjű kenyérkosara, mely felvonultatja a pékek által gyártott termékeket, a különböző kenyerektől a sós és édes ízesítésű péksüteményekig, A bemutató sütéseken és a nemzetközi konferencián és üléseken Spanyolország, Svédország, Bulgária, Szlovákia, Olaszország, Lengyelország, Németország szakmai képviselői vesznek részt.
FOODAPEST és UKBA
Nyitva tartás: 2010. február 21-24. naponta 10.00-18.00 óráig |