nlc.hu
Sztárok
Csillogóan fehér fogak

Csillogóan fehér fogak

Amikor találkozunk egy számunkra ismeretlen emberrel, reflexszerűen a szemét és a mosolyát vesszük szemügyre először, hiszen az arcukon - és persze a miénken is - ez a legfeltűnőbb. Egy szép, magabiztos mosoly vonzza a tekintetet, ezért ne csak a mosolyunk legyen ragyogó, hanem fogsorunk is.

Előző cikkünkből megtudhattad, mik okozzák leggyakrabban fogunk elszíneződését és hogyan előzhetjük meg mindazt, hogy fogunk külső része hófehéren csillogjon. Ez mind rendben van, de a fog belsejében lerakodott elszíneződéseket nem tudjuk eltávolítani otthon, csak professzionális fogfehérítéssel, fogorvos segítségével.

Első lépésként megállapítják az elszíneződés jellegét és mértékét, majd az úgynevezett „fogszínkulcs” segítségével megállapítják, mi az a fehérség, amit ígérhetnek a szakemberek. Ez fogunk jelenlegi állapotához képes 2-3 árnyalatnyi világosodást jelent. Fontos tudnunk, hogy a szuvas fogakat előtte el kell látnunk, viszont csak a természetes fog fehéríthető ezzel a módszerrel, ezért az esztétikai célú tömésekkel, pótlásokkal meg kell várnunk a kezelés végét.

Ha fogorvosunk mindet rendben talált, jöhet a második lépés! Egy szájterpeszt helyeznek a szánkba, amely megfelelően rögzíti ajkainkat és a fogazatunkat. Ínyünket egy műanyag-réteggel lefedik, ajkainkat bekenik krémmel, így megvédve a külső hatásoktól.

Ezek után egy fehérítő anyaggal fedik be fogunkat, majd 8 percig egy speciális fényű, fehérítőgéppel világítják 8 percen keresztül. Általában elegendő 3 kezelés, de ez függ az elszíneződés mértékétől is.

Sokan bepánikolnak, ha a fogfehérítés szóba jön, mert féltik fogaikat és a fájdalomtól is szeretnék megkímélni magukat. A fogfehérítés nem káros az „egészségünkre”, hiszen a mai fejlett technikával dolgoznak a fogorvosok. A fájdalmat is elfelejthetjük, mivel csupán annyi kellemetlenséget rejt az eljárás, hogy a kezelések után fogaink egy kicsit érzékenyebbek lesznek.

Csillogóan fehér fogak

Ennek kezelésére is megvan a megfelelő “eszköz”, hiszen a 3D white Lux Sensitive fogrém használata segíthet az érzékenység csökkentésében, illetve a fogfehérítés hatásának hosszú távú megtartásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top