nlc.hu
Gasztro
Tessék választani! Ropogós csülök gazdagon vagy olcsón

Tessék választani! Ropogós csülök gazdagon vagy olcsón

Bereznay Tamás elkészítette a hasonló alapanyagokat tartalmazó fogások olcsóbb, illetve némileg költségesebb verzióját is. Mi lehet finomabb egy ropogósra sütött csülöknél – és most elkészíthetjük gazdagon vagy egyszerűbben körítve.

Gazdaságosan: Ropogósra sült füstölt csülök snidlinges burgonyapürével


Tessék választani! Ropogós csülök gazdagon vagy olcsónHozzávalók 4 személyre:
• 1darab füstölt hátsó csülök
A püréhez:
• 1 kg burgonya
• 5 dkg vaj
• só
• tej
• 1 csokor metélőhagyma, apróra vágva

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Azonnal leszűrjük, majd vajjal összetörjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy könnyű, krémes állaga legyen. Legvégül belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát.

A csülköt megfőzzük, saját levében kihűtjük, majd ujjnyi vastagon felszeleteljük. Forró serpenyőben, kevés olajon mindkét felét ropogósra sütjük, majd a metélőhagymás burgonyapürével tálaljuk.

Elkészítés: 40 perc+csülökfőzés

1 adag: 627 kcal

Gazdagon: Ropogósra sült füstölt csülök snidlinges sajtmártással és vargányás burgonyapürével


Tessék választani! Ropogós csülök gazdagon vagy olcsónHozzávalók 4 személyre:
• 1darab füstölt hátsó csülök
A püréhez:
• 1 kg burgonya
• 5 dkg vaj
• só, bors
• tej
• 15 dkg fagyasztott vargánya
• olívaolaj
A mártáshoz:
• 1 csokor metélőhagyma, apróra vágva
• 10 dkg krémsajt
• 1 dl tejszín
• 5 dkg kéksajt

A vargányát kiolvasztjuk, a földes részektől megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Forró olívaolajon megpirítjuk, ízesítjük sóval és frissen őrölt feketeborssal. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Azonnal leszűrjük, majd vajjal összetörjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy könnyű, krémes állaga legyen. Legvégül belekeverjük a vargányát.

A mártáshoz a tejtermékeket lassan összemelegítjük, és belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát.

A csülköt megfőzzük, saját levében kihűtjük, majd ujjnyi vastagon felszeleteljük. Forró serpenyőben, kevés olajon mindkét felét ropogósra sütjük. Vargányás pürével és sajtmártással kínáljuk.

Elkészítés: 55 perc+csülökfőzés
1 adag: 865 kcal

A márciusi tartalomból:

• Húsvétoljon Kovács Lázárral
• Nyulak és bárányok
• Kínáljuk pogácsával a locsolókat!
• Sietős háziasszony kedvence: levelestészta
• Az öt legjobb kuglóf uzsonnára

Itt tudsz előfizetni!»

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top