Hűvös van, esik az eső, hétvégén jön a hideg. Mi mást lehetne ilyenkor csinálni, mint sütni-főzni egy jót. Legalább bemelegszik a konyha! Egy rétestészta alapú muffin receptet hoztunk nektek, amivel nem kell sokat bíbelődnötök, viszont nagyon finom!
Hozzávalók (8 darab)
- 2 csomag bolti réteslap
- 115 gramm puha vaj
- 1 tojás
- 200 gramm kristálycukor
- 7,5 gramm fahéj
Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra. Vágd félbe a réteslapokat, és nyújtsd ki őket 60×20 centiméter méretűre. Kend meg őket vajjal, majd óvatosan felgöngyölve, vágd félbe őket hosszában. Ha ez megvan, tekerd csiga alakba a félbevágott henger alakú tésztákat, és tedd őket a muffinformába. Sütés előtt kend meg a tetejüket tojással. Süsd őket 15 percig a tetején, majd áthelyezve a sütő alsó rácsára, további 15 percig hagyd őket sülni. Közben keverd össze a cukrot és a fahéjat egy kis tálban, és a kihűlt tésztára kend rá a keveréket.