Egy kis megfonnyasztott bébispenót szinte bármi mellett megállja a helyét. Ez a megunhatatlan és szuperegészséges köret azonban rejt még magában lehetőséget: dobjuk fel egy kis gyömbérrel és citrommal, és felejthetetlen ízharmóniát kapunk! Amire érdemes figyelni, hogy mindig több spenótlevelet dobjunk a serpenyőbe, mint amennyiről azt gondolnánk, elég lesz – a fonnyasztás alatt ugyanis nagyjából a negyedére összeesik majd a bébispenót.
Hozzávalók:
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. meghámozott, reszelt friss gyömbér
- kb. 700 g friss bébispenót
- fél tk. só
- negyed tk. frissen őrölt bors
- 2 ek. frissen préselt citromlé
Elkészítés:
- Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a gyömbért. 30 másodpercig pirítsuk.
- 2-3 adagban adjuk hozzá a spenótot, a só és a bors társaságában. Minden adag után keverjünk rajta egyet és hagyjuk a tűzön 3-4 percre.
- A citromlevet azután locsoljuk rá, hogy levettük a tűzről.
- Fogyasszuk frissen húsok, halak mellé, vagy keverjük rizsbe, bulgurba! A maradékot légmentes csomagolásban 5 napig tárolhatjuk a hűtőben.