Ez volt az a retró édesség, aminek a készítésébe a legkönnyebb volt bevonni a gyerekeket: összegyúrni a masszát, aztán gombócokat formázgatni, kókuszban megforgatni – és már kész is volt a kókuszgolyó. Igazi sikerélmény volt már akkor is, és a mai napig az, minden gyerek imádja a kókuszgolyózós hétvégéket.
A gyerekekébe kerülhet lekvár, diódarabkák, a közepébe meggy, a felnőttekébe mindig ment egy kis rum, de volt, aki konyakkal, kávéval ízesítette. Akárhogy is készült, az biztos, hogy ez a sütés nélküli retró süti volt az egyik legnagyobb kedvenc!
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 3 ek. kakaópor
- 2 dl tej
- 4 ek. rum
- 2 dl kávé
- 10-15 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez
1. A kókuszreszelék kivételével az összes többi hozzávalót összegyúrjuk. Ha túl száraz, tejjel lazítjuk, ha túl ragadós, akkor 1-2 ek. kókuszreszelékkel tehetjük szilárdabbá.
2. 1-2 órára hűtőbe tesszük, aztán golyókat formázunk belőle, kókuszreszelékben meghempergetjük, és kész.