Nyereményjátékok

Görcsmentes nyaralás

Mindannyian alig vártuk, hogy végre eljöjjön a nyár, és az egész éves fáradalmakat magunk mögött hagyva elmenjünk nyaralni. Ugyanakkor hiábavaló a hosszas tervezgetés, az úti cél és a szálláshely gondos kiválasztása, ha a pihenésre szánt napokat hasfájás, hasi görcs vagy hascsikarás keseríti meg.

Görcsmentes nyaralás
Sokan nem gondolnak rá, hogy már maga az utazás, a fárasztó autó-, vonat- vagy repülőút is sokat ronthat közérzetünkön. Az utazási stressz ugyanis gyakran hasfájás formájában nyilvánul meg. Ugyanilyen hatással lehet a megváltozott napi ritmus, a gyomor számára szokatlan ételek és a megváltozott környezet is, amelyek befolyással lehetnek az emésztésre, és hozzájárulhatnak a bélműködés zavaraihoz.

A hasi panaszok mindenekelőtt a távoli irszágokban fordulnak elő gyakrabban. Ezeken a helyeken különösen színes és csábító az idegen ételek választéka, ugyanakkor az egzotikus gyümölcsök, az ismeretlen ételek és fűszerek nagy kihívást jelenthetnek a gyomor számára. A következmény: a szervezet hirtelen fellépő hasi görccsel reagál.

Ezekre a váratlan helyzetekre az úti patika körültekintő összeállításával jó előre felkészülhetünk. Mivel az utazási stressz vagy valamilyen más külső hatás nyomán fellépő hasi görcs általában váratlanul, minden különösebb figyelmeztető előjel nélkül támad, vigyünk magunkkal, és mindig tartsunk kézitáskánkban egy körültekintően kiválasztott görcsoldó tablettát. További jótanács, hogy aki tudja magáról, hogy érzékeny a gyomra, az inkább ne kóstoljon meg idegen ételeket, és ne próbáljon ki új ízeket, Ilyenkor válasszon inkább az étlap általa is ismert fogásai közül.

Hasi görcsök esetén kiváló segítséget jelent a Buscopan tabletta, amely gyorsan és hatékonyan szünteti meg a hasi- gyomor- és bélrendszeri, vese-, epe- és menstruációs görcsöket. A gyógyszer közvetlenül az összehúzódott izmokon fejti ki a hatását, ugyanakkor a test többi részének és a belső szerveknek a működését nem befolyásolja. Mivel a gyógyszer hatóanyaga nem jut át a vér-agy gáton, nem okoz központi idegrendszeri (szédülés, vérnyomáscsökkenés) mellékhatásokat.

Kétféle hatáserősségben kapható, így a görcs erősségének megfelelően nyújt megoldást ( a Buscopan Forte termék az erősebb görcsöket enyhíti).

Ha azonban mégis elfelejtettünk magunkkal vinni Buscopant, az alábbi praktikus úti szótár segítségével a helyi patikában pótolni tudjuk mulasztásunkat.

Kétféle hatáserősségeben
Kétféle hatáserősségben

Hol van a legközelebbi gyógyszertár?
Where is the nearest pharmacy?
Wo ist die nächste Apotheke?
Donde esta la farmacia más próxima?
Ou est la pharmacie la plus proche?

Hasfájásra szeretnék kérni valamit!
I need something for stomach ache!
Ich brauche ein Mittel gegen Bauchschmerzen!
Necesito un medicamento contra el dolor de barriga!
J’a besoin d’un reméde contre dex maux de ventre!

Fáj a hasam.
I’ve got stomach ache.
Ich habe Bauchschmerzen.
Tengo dolor de barriga.
J’ai mal au ventre.

Gyomorrontásom van.
I’ve got an upset stomach.
Ich habe mir den Magen verdorben.
Tengo una indigestion.
J’ai embarras d’estomac.

 

A Buscopan 10 mg bevont tabletta és a Buscopan Forte 20 mg filmtabletta vény nélkül kapható hioszcin butilbromid hatóanyagú gyógyszerek.

 


A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,

 

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

 

gyógyszerészét!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top