Hozzávalók
• 800 g tengeri halfilé
• 150 g sárgarépa
• 150 g paraj
• 0,5 dl olaj
• só
Elkészítése
A halat szobahőmérsékleten felengedjük, és besózzuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Enyhén sós vízben 4-5 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A paraj szárát lecsipkedjük, megmossuk, és a leveleket enyhén sós vízzel leforrázzuk, leszűrjük, majd konyharuhán leszárítjuk. A halszeleteket a parajlevéllel beterítjük, és a lecsepegtetett sárgarépát ráhalmozzuk, majd feltekerjük, végül olajozott alufóliába csomagoljuk. Enyhén sós vízben 5-6 perc alatt megpároljuk, szűrőkanállal kiemeljük. Főzőlevével, a májjal töltött töknél leírtak alapján készíthetünk kapros, tárkonyos vagy kapribogyós mártást. Tálaláskor a megpárolt és pihentetett halat ferdén felszeletelve tányérra rakjuk, és a mártással leöntjük. Petrezselymes újburgonyát adjunk hozzá.