Megjelent Bereznay Tamás harmadik szakácskönyve |
A Nők Lapjában vezetett rendkívül népszerű rovata révén hetente több százezer olvasóhoz jutnak el Bereznay Tamás fantáziadús, mégis egyszerű receptjei, a Köztársasági Elnöki Hivatal, illetve a patinás Kárpátia étterem szakácsaként pedig azt is elmondhatja magáról, hogy diplomaták és koronás fők nyalták meg mind a tíz ujjukat egy-egy általa összeállított vacsora után.
Első kötete, a Mai magyar konyha 2009 októberében jelent meg, és óriási közönség- és szakmai sikert aratott. A Süteményeskönyv 2010 márciusában került az üzletek polcaira, és szintén rövid időn belül rendkívül népszerű lett.
Új könyve, a Németország ízei egy tervezett sorozat első kötete. Célja kettős: egyrészt szeretné Németországot mint turisztikai célpontot a fiatal, nyitott, gasztronómia iránt érdeklődő közönség számára még vonzóbbá tenni, másrészt pedig az ételrecepteken keresztül az ország kulináris hagyományait szeretné ismertebbé tenni.
A Németország ízei éppen ezért 16 fejezetből épül fel, minden fejezete egy-egy tartományt jár körül. Az adott régió turisztikai, kulturális és gasztronómiai ismertetése után 3-3 recept következik, melyekben Bereznay Tamás interpretálja az adott tájegység ízeit, hagyományait, jellegzetes ételeit. A könyv így egyszerre könnyed útikönyv és izgalmas, sokoldalú szakácskönyv, melynek szakmai hitelességét a könyv létrejöttében oroszlánrészt vállaló Német Turisztikai Hivatal, valamint Bereznay Tamás neve biztosítja.
A kötet november elejétől kapható a nagyobb könyvesboltokban és hipermarketekben.
Ár: 4990 Ft
Bereznay Tamás – a köztársasági elnök hivatalos szakácsa, a patinás, remek magyar konyhájáról ismert Kárpátia étterem séfje, a népszerű hetilap, a Nők Lapja rovatvezetője. Hitelességéhez kétség sem fér, ugyanakkor stílusában felveszi a versenyt a nemzetközi sztárszakácsokkal. A Nők Lapja, illetve különböző korábbi tv-műsorok révén országszerte ismert szaktekintély, akinek stabil és nagy rajongótábora van. Eddig két szakácskönyve jelent meg a Boook Kiadónál. |