Kókusztejes sütőtökkrémleves pirított mandulával
Hozzávalók:
- 1 csomag Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 4 dl kókusztej
- 1 dl víz
- só, pici őrölt gyömbér vagy fahéj
- szeletelt mandula
A fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon illatosra pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, hagyjuk, hogy kiolvadjon, majd felöntjük kókusztejjel és vízzel, enyhén sózzuk, és közepesnél kicsit nagyobb lángon pár perc alatt puhára főzzük. Pici őrölt fahéjjal vagy gyömbérrel ízesítjük, és botmixerrel turmixoljuk. Közben a mandulát száraz serpenyőbe szórjuk, és közepes lángon – meg-megrázogatva – pár perc alatt megpirítjuk. A levest tányérokba kanalazzuk, és a pirított mandulával tálaljuk.