nlc.hu
Szex
Együtt vagy nélküle?

Együtt vagy nélküle?

Az egyedülálló idõs nénik elõszeretettel fogadnak magukhoz alaktalan, hízásra hajlamos, nyugodt idegzetû kutyákat, akik társaságot jelentenek számukra csendes magányukban.




Egy korlátozottan kommunikatív háziállat is jobb, mint a semmi, hiszen elhinti bennük azt a jóleső érzést, hogy valakinek szüksége van rájuk, valaki vágyik a mindennapos gondoskodásukra. A jelszó: tartozni valakihez.

A párkapcsolatokban nem ritka a faramuci helyzet, hogy az egykor egymásért bolonduló szerelmesek hátat fordítanak, és a sors által rájuk mért csapásnak kezelik a másik puszta létét. A kutya-macska párharcot látva a kívülállók többsége az azonnali szakítást javasolja, ami az egymástól szenvedő felek fejében is rendszeresen felmerülő ötlet, de amikor a konkrét lépésre kerül a sor, megijednek, visszatáncolnak. „Mi lesz velem



nélküle, Mi lesz velem egyedül?” A társtalanságtól való félelem rendkívül sokat javít az illető kompromisszumkészségén, és inkább vállalja a hangos vitákat és elfojtott feszültségeket, mintsem magába roskadva, egyedül töltse a TV előtt az estéket. Még a tévézés is veszít élvezeti értékéből, ha nincs a szobában egy társ, akihez hozzá lehet szólni, akinek érzelmei, gondolatai vannak, akihez tartozni lehet.





Sokan, úgy vélik, hogy megromlott kapcsolat vagy házasság még mindig többet ér, mint a magány. Hiába diktálja gépiesen a kor a szingli valóság felülmúlhatatlan előnyeit, az önmegvalósítás lehetőségének örömeit, az emberek társas lények, akik elveszettnek érzik magukat egyedül. Főként a nők viselik rosszul a vénlány, vagy elvált asszony szerepet, hiszen ők genetikailag a családteremtésre vannak programozva.



Sokkal inkább hajlandóak elviselni férjük, barátjuk bogarait, félrelépéseit, gorombaságait, csak legyen mellettük valaki, akinek oldalán nőnek érezhetik magukat. Női mivoltuk értelmét veszíti, ha nem táplálják bennük ezt a fajta identitást. Bárki lehet önerőből kiváló szakember, a konyhaművészet koronázatlan királynője, kisportolt szépség, világjáró kalandor, de mindez nemtől, társtól független eredmény.
A nőt a férfi teszi igazán nővé.





A buszon egyszer fültanúja voltam egy megdöbbentő beszélgetésnek. A harmincas évei elején járó, átlagosan csinos fiatalasszony panaszkodott barátnőjének, hogy a férje, amikor részegen hazatámolyog a munkasörözésből, rendszeresen megveri, minősíthetetlen hangnemben beszél vele, és alaptalan féltékenységével megkeseríti az asszony, életét. A vallomás hallatán elképedt barátnő elfúló hangon kérdezte: „Miért nem válsz el tőle, de rögvest?” A titkait feltáró nő arcán bűnbánó mosoly jelent meg, és azt felelte. „Nem tudom. Talán mert szeretem.”

Talán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top