Bögrés mákos palacsinta
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre tej
1/3 bögre cukor
1/3 bögre darált mák
1/4 bögre citromlé
1 tojás
2 citrom reszelt héja
1 ek. étolaj
1 mk. sütőpor
1 mk. vaníliaaroma
1/2 mk. só
Elkészítés:
Nagyobb edénybe mérd ki a lisztet. Keverd hozzá a cukrot, a citromhéjat, a darált mákot, a sót és a sütőport. Egy másik edényben, robotgéppel keverd habosra a tejet a tojással, az étolajjal, a vaníliaaromával és a citromlével. Végül keverd a száraz hozzávalókhoz a tejes keveréket, ügyelve, hogy csomómentes legyen. A hagyományos palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kell kapnod.
Hagyd állni legalább 20 percet. Keverd össze ismét a bögrés palacsintát, ha szükséges, szódavízzel kissé hígítsd. Olajjal kend ki a palacsintasütőt, forrósítsd fel, és egyenként süsd ki a palacsintákat.
Diétás gofri
Hozzávalók:
2 ek. chia mag
1 csésze alacsony zsírtartalmú görög joghurt
másfél csésze csicseriborsóliszt
3 ek. lenmag
2 tk. sütőpor
egy csipet só
1 tojás
másfél csésze cukrozatlan mandulatej
1/4 csésze kókuszolaj
1 kk. vaníliakivonat
Elkészítés:
Keverd a joghurtba a chia magot, tedd félre, és melegítsd elő a gofrisütőt.
Keverd össze a lisztet, a lenmagot, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban keverd össze a tojást, a tejet, a kókuszolajat és a vaníliát. Ha alaposan elvegyítetted, keverd hozzá a száraz hozzávalókhoz.
Egyszerre 1/4 csészényit süss meg belőle, 3-5 percig.
Amivel garantált a siker:
Sencor STM 6354RD konyhai robotgép
nagy teljesítményű motor, 1000 W, 6 év garanciával
fordulat szám szabályozás
impulzus funkció
LED világítás a keverő edénynél
4,5 l-es rozsdamentes acéledény, térfogat skálával
átlátszó fedél adagoló nyílással, az alapanyagok a keverés közben is adagolhatók
műanyag edényfedél a tároláshoz
bolygóműves keverés, habverés és dagasztás
1,5 l-es üvegmixer
húsdaráló, finom és durva daráláshoz
speciális FLEXI keverő a finom tésztákhoz és krémekhez
kolbásztöltő, 2 átmérő
daráltkeksz készítő
8 tojásfehérjéből készít habot