nlc.hu
Aktuális
Japánban 70 ezer gyermek maradt fedél nélkül

Japánban 70 ezer gyermek maradt fedél nélkül

Palackozott ivóvizet, pelenkát és ruhákat osztottak szét a japán UNICEF munkatársai a földrengés és az azt követő szökőár miatt otthontalanná vált családok között. Az UNICEF Magyar Bizottsága 10 millió forint adománnyal támogatta a katasztrófában fedél nélkül maradt gyermekeket.
Japánban 70 ezer gyermek maradt fedél nélkül Radioaktív sugárzás érkezhetett Ausztriába is

Mijagi prefektúra átmeneti szállásain hamarosan ún. gyermekbarát területeket alakít ki az UNICEF, hogy a gyerekek figyelmét különböző játékos foglalkozásokkal kössék le. Ehhez a koppenhágai központi raktárból szállítják azokat a speciális játék- és sportládákat, melyeket a szervezet már sok-sok katasztrófahelyzetben használt. Ugyancsak fontos feladata lesz a szervezet munkatársainak, hogy megszervezzék a traumatizált gyermekek lelki támogatását. Az UNICEF programjai elsősorban a világ legrosszabb helyzetű országaiban segítik a gyerekeket.

A japán kormány és a lakosság pedig évtizedek óta az UNICEF egyik legjelentősebb támogatója, adományozója. Most a katasztrófa megdöbbentő mértékére tekintettel, kivételesen fog átmeneti segítséget adni az UNICEF egy fejlett országnak, az ENSZ főtitkár felkérésére.

Az UNICEF Magyar Bizottsága pénzbeli adománygyűjtést indított, hogy további támogatást nyújthasson a bajba került japán gyerekeknek. Adományozni a www.unicef.hu honlapon keresztül lehet, vagy átutalással a 11705008-20123725 számlára. Ezeknél a közlemény rovatban fel kell tüntetni: Japán. Csekket a 06/1/225-0073-as telefonszámon lehet igényelni.

Forrás: UNICEF Magyar Bizottság

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top