Ami nálunk a rakott krumpli, az a spanyoloknál a tortilla. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el a legegyszerűbben, vegetáriánus változatban.
Spanyol tortilla
Hozzávalók (6-8 adaghoz):
- 6 közepes burgonya
- 1 hagyma
- 2 és fél ek. olívaolaj
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 tk. só
- 1/4 tk. bors
- 12 nagy tojás
- 1 csésze tejföl
- 1 csésze tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. apróra vágott snidling
Elkészítés:
- A sütőt 190 fokra melegítsd elő. Vékonyan kend meg olajjal a tepsit, amiben sütni fogod a tortillát.
- A vékonyra szeletelt krumplit, a hagymát, az olajat, a fokhagymaport, a só felét és a borsot egy nagy tálban keverd össze. Helyezd a tepsibe és süsd puhára, kb. 20 perc alatt.
- Verd fel a tojásokat, keverd hozzájuk a tejfölt, a tejet, a fokhagymát és a maradék sót. Öntsd a krumplira, majd az egészet tedd vissza a sütőbe 35 percre. Tálald snidlinggel vagy petrezselyemmel.