Veszélyes, az egészségre káros vegyszerekkel kezelik a gyümölcsök, köztük a citrusfélék héját is a hosszabb eltarthatóság érdekében, ezért azok nem ehetők. Erre az Aldi a narancsok árcéduláján is felhívja a vásárlók figyelmét.
A figyelmeztetés szerint a Spanyolországból származó narancsok héját imazalillal és tiabendazollal kezelték, amelyek bár hosszabb eltarthatóságot kölcsönöznek a gyümölcsöknek, egészségtelenné teszik a gyümölcshéj elfogyasztását.
Persze az ember nem eszi meg a narancs és a citrom héját, némelyik ételbe viszont kell egy kicsi a citrom vagy a narancs reszelt héjából is. Az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek szerint erre a célra csak ellenőrzött körülmények között termesztett biogyümölcsök felhasználását javasolják, illetve azt, hogy mindenféleképp alaposan mossuk meg a gyümölcsöket fogyasztás előtt – írja a Napi.