Hozzávalók
• 50 g vaj
• 100 g vegyes zöldség
• 50 g vöröshagyma
• 1 dl száraz fehérbor
• 100 g alma
• 150 g fehér szőlő
• 1 db banán
• 1 db narancs vagy mandarin
• só, curry por, babérlevél
Elkészítése
A halszeleteket a készítés előtt pár órával besózzuk. Készítéskor a pároló edényt kivajazzuk, belehelyezzük a besózott halszeleteket, ráöntjük a fehér bort, rátesszük a szeletekre vágott zöldséget, vöröshagymát, babérlevelet, lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk.
Amíg a hal párolódik, a gyümölcsöket megtisztítjuk, és kockára vágjuk, majd vajon félig megpároljuk. A hal pároló levéből currymártást készítünk úgy, hogy a párolólevet leszűrjük, bepároljuk, és elkeverjük benne a curry port. Ha túl híg lenne, kevés vajba gyúrt liszttel sűrítjük.
Tálaláskor a halszeleteket a tálra helyezzük, bevonjuk a curry mártással és rátesszük a párolt gyümölcsöket. Köretként vajas, petrezselymes burgonyát adunk.