Hozzávalók
• 60 g vörös kaviár
• 80 g vaj
• 40 g vöröshagyma
• 100 g szardínia
• 80 g citrom
• 200 g kígyóuborka
• 120 g paradicsom
• 200 g franciakenyér vagy óriáskifli
Elkészítése
A szardíniát törjük át finom szitán, és keverjük ki puha, de nem olvasztott vajjal, a reszelt vöröshagymával, a citromlével és lazán keverjük hozzá a kétféle kaviárt. Csomagoljuk be alufóliába úgy, hogy 2-3 centiméter átmérőjű hengert kapjunk. Tegyük a jégszekrénybe, hogy megdermedjen. Amíg a jégszekrényben hűl, a paradicsomot meghámozzuk, 3-4 mm vastagra vágjuk. Az uborkát megmossuk és szintén felszeleteljük. Tálalás előtt elkészítjük a pirítóst, a kaviáros szardíniát a fóliából kivéve felszeleteljük. A pirítósra tesszük a felszeletelt uborkát, paradicsomot, majd a kaviáros karikát, legvégül a hámozott citromszeleteket.