Citromleves
Hozzávalók
• 2 db húsleveskocka
• 1 db tojás
• 10 g cukor
• 2 cl Worchester szósz
• 200 g citrom
Elkészítése
A húsleveskockákat 1 liter vízben felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A citromot megmossuk, megtöröljük, héját finom reszelőn lereszeljük. A gyümölcs levét kicsavarjuk, átszűrjük. A tojást megmossuk, felütjük és villával vagy kis habverővel habosra verjük. Ízesítjük az átszűrt citromlével, a Worcester mártással és a cukorral. A langyosra kihűlt húsleveshez adjuk a tojásos tömeget, és állandó keverés mellett takaréklángon addig melegítjük, amíg a leves sűrűsödni kezd. Figyeljünk, ne forraljuk fel, mert a tojás kicsapódhat. Külön edényben adhatunk hozzá citromlevet.
Serpenyős rostélyos
Hozzávalók
Elkészítése
A húsokat elősütjük, lábasba tesszük. Elkészítjük a pörköltalapot és a rostélyosokra öntjük. Lassú forralással majdnem puhára pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, zöldpaprikát és a cikkekre vágott burgonyát, ha kell utána ízesítjük, és az anyagokat készre párolva forrón tálaljuk.