nlc.hu
Szabadidő
A nap menüje (08. 17-18.)

A nap menüje (08. 17-18.)

Mai menüajánlatunk citromleves, fõfogásként serpenyõs rostélyos.

Citromleves






Hozzávalók

• 2 db húsleveskocka
• 1 db tojás
• 10 g cukor
• 2 cl Worchester szósz
• 200 g citrom


Elkészítése


A húsleveskockákat 1 liter vízben felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A citromot megmossuk, megtöröljük, héját finom reszelőn lereszeljük. A gyümölcs levét kicsavarjuk, átszűrjük. A tojást megmossuk, felütjük és villával vagy kis habverővel habosra verjük. Ízesítjük az átszűrt citromlével, a Worcester mártással és a cukorral. A langyosra kihűlt húsleveshez adjuk a tojásos tömeget, és állandó keverés mellett takaréklángon addig melegítjük, amíg a leves sűrűsödni kezd. Figyeljünk, ne forraljuk fel, mert a tojás kicsapódhat. Külön edényben adhatunk hozzá citromlevet.


Serpenyős rostélyos

Hozzávalók




  • 4 db 150 g-os rostélyos szelet
  • 60 g zsír
  • 150 g vöröshagyma
  • 150 g zöldpaprika
  • 100 g paradicsom
  • 800 g burgonya
  • 10 g fűszerpaprika
  • só, köménymag, fokhagyma


    Elkészítése

    A húsokat elősütjük, lábasba tesszük. Elkészítjük a pörköltalapot és a rostélyosokra öntjük. Lassú forralással majdnem puhára pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, zöldpaprikát és a cikkekre vágott burgonyát, ha kell utána ízesítjük, és az anyagokat készre párolva forrón tálaljuk.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top