Az eredetileg Malajziából és Indonéziából származó gyümölcs 75 százaléka vitamindús lé, amivel mindenképpen érdemes csurig tölteni poharunkat. Hogy miért? Először is azért, mert a grapefruit kiváló C-vitamin-forrás, és persze rengeteg benne az antioxidáns is.
Másrészről két tanulmány is bizonyította, hogy a grapefruit elősegíti az egészséges fogyást: az egyikben az evés előtt fogyasztott grapefruit mellett a megfigyeltek két hónap alatt átlagosan 11 és fél kilót fogytak, a másikban kedvezően befolyásolta a testtömeget és előnyösen befolyásolta az inzulinrezisztenciát és a metabolikus szindrómát.
De arra figyelni kell, hogy a grépfrútlé befolyásolja bizonyos gyógyszerek hatását, ezért érdemes orvossal egyeztetni, ha valaki rendszeresen szed valamilyen rákellenes, gyulladáscsökkentő, szív- és érrendszeri, koleszterinszint-csökkentő, immunrendszert befolyásoló vagy egyéb gyógyszert.