Grillezni is fogsz hétvégén? Mutatunk néhány ételt, amit eddig nem tettél volna a grillrácsra! |
Nemcsak látványosak, de gyorsan el is készíthetők a leveles tésztába csavart virsli- vagy kolbászdarabok. Nagyjából 15 perc alatt megvagy vele, utána csak be kell rakni a sütőbe. Fokozhatod az élvezetet, ha készítesz hozzá egy paradicsomos mártogatót. A receptért kattints ide! Figyeld meg, ezek fogynak el elsőként!
A házilag gyártott sonkás-sajtos minitáskák ezerszer finomabbak, mint bármelyik metrós pékség falatkái, kész leveles tésztából szintén hamar elkészíthetők. A lila hagyma nagyon jót tesz neki, de ha nem szereted, hagyd ki. 15 perc alatt megsül, és elkészíteni se tart tovább 20 percnél, ráadásul felhasználhatsz hozzá minden maradék sonkát és sajtot. Az arányokat és az elkészítés menetét itt találod.
Nem mondjuk, hogy nem éri meg néha nekiállni egy házi pizza dagasztásának-kelesztésének, de ha egész nap a strandon voltál, és nem tudsz órákat a konyhában tölteni, íme a mentő ötlet: fogj néhány készen kapható tortillalapot, pogácsaszaggatóval szúrj ki belőle köröket, majd halmozz rá ízlés szerint tölteléket, végül szórd meg mozzarellával. Pár perc alatt megsül, és már viheted is a vendégeknek. Itt kiderül az is, mi mit raktunk rá.
A juhsajttal készült keksz kicsit több rákészülést és anyagi ráfordítást igényel, cserébe viszont nagyot lehet vele villantani. Nincs vele túl sok munka (megvan 15-20 perc alatt), de érdemes pihentetni minimum egy órát a hűtőben, utána kisütni. Mi lazacot és tejfölt adtunk hozzá, és megkoronáztuk friss zöldfűszerrel. Elkészítenéd? Kattints ide!
Cikkünk recepteket közölt a július–augusztusi Nők Lapja Konyhából, amire itt tudsz előfizetni!