nlc.hu
Aktuális
Tamással sülve-főve

Tamással sülve-főve

Bereznay Tamás, a Pesti Disznó Bisztró konyhafőnöke külföldi útjairól, otthon főzött ételekről és a rovat kulisszatitkairól is ír blogjában, amelyet a www.bereznaytamas.blogspot.com oldalon találtok.

 

Cukkinikrémleves fetával

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 15+10 dkg fetasajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, fehér bors
  • 5-6 cm póré
  • olívaolaj
  • 1 l zöldségleves

Tamással sülve-főve

A cukkinit megmossuk és felkarikázzuk. A fokhagymát és pórét felszeleteljük. Lábasban olajat melegítünk és megfuttatjuk rajta a hagymákat.
Hozzáadjuk a cukkinit, 10 percig pirítjuk, majd felöntjük alaplével. Sózzuk, ízesítjük fehér borssal, beletesszük a fetasajtot, és 10 percig főzzük.
Turmixoljuk és átszűrjük. Tálaláskor plusz fetasajtot kockázzunk bele.

Cukkinilepény tejföllel

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 15 dkg Pannónia sajt
  • ½ csokor petrezselyem
  • 2 db tojás
  • só, fehér bors
  • 2 ek zsemlemorzsa

Az öntethez: 1 szál újhagyma, fél csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, fél citrom, csipet só, 3 ek. olívaolaj

Tamással sülve-főve

A cukkinit és a sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a sajtot és a cukkinit, ráütjük a tojást. Ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel.
Zsemlemorzsával összegyúrjuk, pogácsát formázunk belőle, majd kevés olajon kisütjük.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és a kisütött cukkinifasírt mellé kínáljuk.

TIPP:  Önállóan is kiváló, de kínálhatjuk köretként is.

Cukkinisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg mini patisszon és cukkini
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg pirított tökmag
  • 3 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, 1 dl olívaolaj
  • ½ dl fehérborecet

Tamással sülve-főve

A megmosott cukkiniket és paradicsomokat félbevágjuk. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk. Beletesszük a cukkiniket, a patisszonokat, és nagy lángon barnára pirítjuk. Ekkor tesszük hozzá a paradicsomot, a petrezselymet és az újhagymát.
Összerázzuk, ráöntjük az ecetet, és még egy percig forraljuk.
A tűzről lehúzva megsózzuk, és szobahőmérsékleten fogyasztjuk.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

Tamással sülve-főveA legfrissebb szám tartalmából: 

  • „Nemcsak a királyfik állnak ki próbákat, de a királylányok is”
  • Nagyon furcsa párok
  • Tamással sülve-főve  
  • Dr. Vekerdy Tamás válaszol
  • Néhány korty jó a szívnek
  • Miért szorong az iskolás?
  • Hogyan mentsük át a szabadságból nyert energiákat?

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top