Aktuális

Igenis vannak házias pasik!

A házimunka öli a spermiumokat, komolyan károsíthatja egy férfi nemzőképességét – állítják amerikai kutatók. Peller Mariann különvéleménye.

A hír: A kaliforniai Stanfordi Egyetem tudósai szerint az árammal működő gépek és eszközök ártanak a hímivarsejteknek elektromágneses terük révén. Különösen káros a mikrohullámú sütő, de nem tesz jót a porszívó sem. Az amerikai kutatók állításaikat 148 spermadonorra alapozzák. Elemzésük szerint azok, akik háztartási gépek erős elektromágneses sugárzásának voltak kitéve a mintavétel előtt, rosszabb minőségű spermával szolgáltak, életképes sejtjeik száma jóval alacsonyabb volt, mint a háztartási gépektől mentes férfiakéi.
 

Igenis vannak házias pasik!Peller Mariann véleménye: Amikor meghallottam, hogy amerikai tudósok ezzel az újabb csodálatos kutatási eredménnyel gazdagították az emberiséget, csak legyintettem: áh, csak egy újabb marhaság, amivel az unatkozó szakértők az idejük múlatása okán hozakodtak elő igazolva, hogy nélkülözhetetlen az ő létük és munkájuk. Aztán figyelmesen végigolvasva az is felmerült bennem, hogy száz százalék, hogy ezt megint férfiak találták ki!

Van abban valami igazság ugyanis, hogy bármilyen házimunkát végezzen is el egy férfi, azért cserébe a szokásos „Köszönöm, olyan csodálatos férfi vagy!”-on túl, legtöbbször kisebb-nagyobb kritikai észrevételek jutnak az erősebbik nem osztályrészéül. Mert legyünk őszinték, hölgyeim, a pasik csak egy része képtelen olyan alaposan kiporszívózni, port törölni, mosogatni, továbbá tökéletes helykihasználással kiteregetni vagy eltenni a ruhákat a ruhásszekrénybe, mint mi magunk. Az én párocskám például gyakran vállalja a porszívózást (amiért végtelen hálát érzek iránta és szerelmes vagyok belé). Aztán amikor én kerülök sorra, azért csak találok egy-egy pókhálót valamelyik picit nehezebben elérhető sarokban…

Szándékosan nem írtam azt, hogy minden férfi elnagyolja a takarítást (már amelyik annyira tündér, hogy hajlandó egyáltalán segíteni), mert a közvetlen környezetemben is él olyan felnőtt férfi, aki igenis kínosan ügyel a rendre és tisztaságra az otthonában, és ijesztő, hogy még nőtársainál is milliószor precízebb rendügyben, de sajnos (?) ők vannak kevesebben.

Ezek után nem csodálkozhatunk azon, hogy uraink mindent elkövetnek, bármit kitalálnak, csak takarítaniuk ne kelljen! Közben annyira jól tud esni, amikor érezhetjük, hogy igyekeznek segíteni és nem várják el a mi drágáink, hogy mindent egyedül kelljen csinálnunk otthon, kiszolgálva őket és a családjainkat – bár kétségtelen, hogy ez alapvetően még mindig a női teendők közé sorolandó. De egyre nehezebb összeegyeztetni az összes ellátandó feladatkört, nekünk sincs mindig mindenre időnk és energiánk emellett a felfokozott ritmusú életvitel mellett.

Úgyhogy amíg a tökéletes megoldás várat magára, addig is biztos, ami biztos, miután szeretnénk majd kisbabát, egye fene, kiveszem a porszívót az én Egyetlenem a kezéből, sőt a mosógépet és mikrohullámú sütőt is boldogan kezelem én (ahogy egyébként eddig is), legfeljebb marad neki a felmosófa és a mosogatószivacs…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top