Aktuális

Miben értek egyet Damu Rolanddal?

Tudják önök, hogy a sorozatszínész Damu Rolandnak nehéz gyerekkora volt? Tudják, hogy családjában – állítólag – "természetes volt", hogy időnként elcsattan egy-egy pofon, ha az asszonyok "nem viselkednek jól"?

R. Kövér Balázs
R. Kövér Balázs

Tudják önök, hogy Damu kamasz fia pszichiátriára került? Vagy azt, hogy a színész elsírta magát egy kereskedelmi tévé reggeli műsorában? És azt, hogy jelenlegi barátnője olyan szerelmes a férfiba, és olyan boldog vele, valamint olyan biztonságban érzi magát mellette, hogy visszavárja őt, ha börtönbe kerül?
Tudják, hogy Palácsik Tímea mostanában Andy Vajna oldalán tűnik fel? Vagy hogy a lányt embercsempészet miatt próbára bocsátotta a bíróság? És azt, hogy a színész rágalmazás vádjával perli exbarátnőjét? Hát hogyne tudnák, hiszen olvassák a bulvárlapokban, látják a tévékben a Damu Roland köré felfűzött sztorikat. A baj nem is ez. A baj sokkal inkább az, hogy ezeknek a cikkeknek, műsoroknak akarva-akaratlanul olyan felhangjuk van, mintha Damu ártatlan lenne. Egy ma született bárány, aki semmi mást nem tett, mint engedelmeskedett a nehéz gyermekkor, a bonyolult családi háttér, és úgy egyáltalán az ÉLET miatt ránehezedő nyomásnak. Kíváncsian várom, mikor hangzik el valamelyik bulvárműsorban a mondat: végül is itt egyetlenegy hibás van, maga Palácsik Tímea, aki nem akarja viselni mindazt, amit a sors rámért.

Értem a bulvárban dolgozó kollégákat, hiszen példányszámot, nézettséget kell produkálniuk. Értem a színész családját, nekik nyilván védeniük kell a rokonságot, pláne, ha a nőverés családi hagyomány. Értem az új barátnőt (ha már elcsattant az első pofon, azért, ha még nem csattant el, azért…) de mégis: álljunk meg egy pillanatra, és gondolkodjunk el. S ha már ezt megtettük, szögezzünk le valamit: 2011-ben a családon belüli erőszak nem maradhat büntetlenül.
Természetesen nem tudom, mi történt azon a bizonyos estén. Azt sem tudom, hogy pontosan mi történt Damu előző kapcsolataiban. S mindezekhez nincs is közöm. Azt tudom, hogy az elsőfokú bíróság hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a színészt. Súlyos testi sértés, erőszakos közösülés és személyi szabadság korlátozása vádpontjában találták bűnösnek. És ezen nem változtatnak sem a családi hagyományok, sem a jelenlegi szerelem, sem a fia pánikrohama. Mint ahogyan Palácsik új kapcsolata vagy az egyéb ügyei sem.

Ennek fényében azt gondolom, minden médiában dolgozó felelőssége, hogy hogyan tálalja az ügyet, és hogyan tárgyalja annak vonatkozásait. Azt hiszem, Damuval voltaképpen egy kérdésben értek egyet: a családját tényleg ki kellene már hagyni ebből az egészből. Barátnőjének pedig a szomszédos oldalon látható összeállítást ajánlom tanulmányozásra.

Tények

• Az első napvilágra került bántalmazási ügy még 2002-ben történt. Damu Roland akkori barátnőjének eltört az orra és zúzódásokat szenvedett.
A sorozatszínész akkor két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

• 2010. november 17-én bántalmazta és megerőszakolta akkori kedvesét, Palácsik Tímeát, aki a kórházba szállítást követően feljelentést tett ellene. Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt hallgatták ki, majd előzetes letartóztatásba került. Később szabadlábra helyezték. Idén márciusban zárult le a nyomozás Damu Roland ügyében. A szakértői vélemények az ártatlanságát erősítik; a nyomozati anyagban az állt, hogy a 28 éves lány nem szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket.

• Májusban az ügyészség vádat emelt a színész ellen, és a bíróság első fokon szeptemberben bűnösnek találta nemi erőszak, személyi szabadság korlátozása és egyrendbeli súlyos testi sértés vádpontjaiban. A színész 6 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Dívák, akik családon belüli erőszak áldozatai lettek

Miben értek egyet Damu Rolanddal?„Azt hittem, tényleg én vagyok a rossz, és megérdemlem a verést” – Tina Turner

Ike és Tina Turner közös karrierjének és házasságának sokáig eltitkolt, sötét fejezete volt az a többéves periódus, amíg a férfi rendszeresen verte asszonyát. „Ha baj volt a gyerekekkel, vagy ha egy felvétel nem úgy sikerült, ahogy azt Ike képzelte, esetleg ha azt látta, nélküle hívnak egy produkcióba, ütött” – mesélte később Tina. A kapcsolatnak akkor lett vége, amikor egy fellépés előtt Tina visszaütött, Ike válaszul felismerhetetlenre verte asszonyát.

Miben értek egyet Damu Rolanddal?SALMA HAYEK: BEZÁRVA TARTJA  A FÉRJE

Úgy tűnik, Salma Hayek álomba illő házassága rémálommá változott. Az amerikai sajtó idén nyáron értesült arról, hogy férje, François Henri Pinault bezárva tartja. A színésznő nem dönthet arról, hogy mikor hova menjen, ha pedig ellenszegül ura akaratának, azonnal elcsattan egy-két pofon is. Az asszony állítólag négyéves kislánya miatt nem tud szabadulni a kapcsolatból – és természetesen megbénítja a rettegés is.

Miben értek egyet Damu Rolanddal?CHER: SZERETNÉM ELTÖRÖLNI A MÚLTAT

A díva nem szívesen beszél arról, hogy mi történt közte és férje, Sonny között. Egy nyilatkozatában azonban bevallotta, hogy a férfi már kapcsolatuk elején is részegen járt haza, s ilyenkor verte és megerőszakolta a rémült asszonyt. Gyermekük fogantatása csak olaj volt a tűzre. „Az volt a taktikája, hogy elhitette velem, semmit sem érnék nélküle, és nem tudnám eltartani a gyerekünket.”

Miben értek egyet Damu Rolanddal?RIHANNA: „ELHISZEM, HOGY MEGVÁLTOZOTT”

Nemrég robbant bombaként a hír: Rihanna visszatért egykori szerelméhez, Chris Brownhoz. Ami azért elképesztő, mert a rapper néhány éve egy Grammy-gálára tartva úgy összeverte az énekesnőt, hogy annak le kellett mondania fellépését a díjátadón, és kórházba került. Rihanna szerint Brown megváltozott. Bár reménykedünk, hogy így lesz, az énekesnőnek azt javasoljuk, ismerkedjen Tina és Ike Turner történetével…

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • „Nagyon féltem a lányaimat!”
  • Könnyűségem története 
  • Életre szóló barátság lett a vége  
  • Dr. Vekerdy Tamás rovata
  • Fűszeres Eszter
  • Eljárások  a pigmentfoltok ellen
  • A bennünk élő istennő
  • Miben értek egyet Damu Rolanddal?

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top