A csokoládéval hidegben és melegben se lehet nagyot tévedni, ezért akár a családnak akarsz jót tenni, akár vendégeket vársz, mindenképpen telitalálat egy csokoládémousse. Nem kell hozzá más, mint egy konyhai robotgép, illetve a minden háztartásban megtalálható kézi mixer, meg 20 perc, míg összedobod az egészet. Utána be a hűtőbe, és mehetsz is a dolgodra.
Ha úgy szeretnéd, hogy félig „fagyi” legyen, dobd be két órára a mélyhűtőbe, úgy is nagyon szuper lesz. Sőt, akinek nem elég a kinti meleg, 3-5 percre a sütőbe is beteheti a hőálló szufléformákat, így a mousse-nak lesz egy külső kérge, belül pedig folyós marad. A receptért kattints ide!
A hagyományos tejberizs felturbózott változata is kiváló édesség lehet a meleg napokon, ezúttal banánnal és illatos fűszerekkel kísérleteztünk. A pisztácia nagyon jót tesz neki, ne rakd bele az összeset, hagyj a tetejére is! Nagyjából 30 perc alatt megvan, és csak egy lábos lesz koszos. Érdekel a dolog? Kattints a receptért!
A gyümölcssaláta önmagában is finom, ezt nem vitatjuk, de ebben az esetben is tudod fokozni az élvezeteket, ha szerzel a párkányon lévő cserépből egy kis mentát, illetve készítesz a tetejére egy gyümölcsös krémet.
Mivel szezonja van, áfonyával és szederrel ajánljuk – ha a krémhez nem kapsz crème fraiche-t, akkor használj helyette magas zsírtartalmú tejfölt. Az elkészítése 20 percet vesz el az életedből, és még akkor is belefér egy adag, ha éppen a bikinis fellépésre gyúrsz. A receptet itt megtalálod!