Hozzávalók
• 100 g spenót
• 150 g paradicsom
• 100 g uborka
• 50 g fekete olíva bogyó
• 100 g zsíros sajt (lehet juhsajt is)
• 1 csomó petrezselyem
• 1/2 csomó kapor
• 50 g zöldpaprika
• 1 csomó retek
• 50 g vöröshagyma
• 50 g zeller
• 1 doboz olajos szardínia
• só, fokhagyma
Elkészítése
Elkészítjük az olajos-ecetes öntetet. A nyersanyagokat megmossuk, megtisztítjuk, a salátaleveleket és a spenótot mosás után leszárítjuk, és nagyobb darabokra tépjük. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe dobjuk, majd abból kivéve héját lehúzzuk, és kockára vágjuk. A zöldpaprikát, a zellert, a retket és a sajtot vékony szeletekre, a vöröshagymát karikára vágjuk, a szardíniából eltávolítjuk a csontot. A fokhagymát péppé zúzzuk. Az előkészített anyagokat egy üvegtálba tesszük, ráöntjük az öntetet, és lazán összekeverjük, majd fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk.