nlc.hu
Szabadidő
A nap menüje (10. 07.)

A nap menüje (10. 07.)

Mai menünk elsõ fogása zellerleves, másodiknak velemi vaddisznópörköltet ajánlunk.

Zellerleves

Hozzávalók


  • 200 g zeller
  • 100 g burgonya
  • 30 g liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 g őrölt bors
  • 20 g fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A megtisztított zellert és burgonyát apró kockákra vágjuk, forró zsírban, kevés vízzel puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, lepirítjuk, majd kevés pirospaprikát és őrölt borsot teszünk bele. Néhányszor megforgatjuk, felengedjük, s tejföllel dúsítjuk.


    Velemi vaddisznópörkölt

    Hozzávalók





      2  


  • 800 g vaddisznólapocka
  • 100 g zsír vagy étolaj
  • 150 g vöröshagyma
  • 80 g zöldpaprika
  • 40 g paradicsom
  • 20 g fokhagyma
    • 10 g fűszerpaprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • só, köménymag

    Elkészítése

    A vaddisznólapockát megmossuk, 3×3 cm-es kockákra vágjuk, és leforrázzuk, majd ismét megmossuk, leszárítjuk és félretesszük. A vöröshagymát finomra, a paprikát és a paradicsomot cikkekre vágjuk. A felhevített zsírban a vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, kevés vízzel azonnal felengedjük és beforraljuk. Amikor zsírjára lepirult, beletesszük a húst, a zúzott fokhagymát, a köménymagot, sózzuk és fedő alatt pároljuk. Időnként kevés vörösbort vagy vizet adunk hozzá. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a pörköltet készre pároljuk. Köretként adhatunk hozzá tarhonyát, galuskát vagy sós vízben főtt burgonyát.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top