Tökbélleves
Hozzávalók:
Az előkészített – megtisztított és darabolt – nyersanyagot hideg vízben tegyük fel főni. Ízesítsük sóval, borssal. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük, míg a zöldség megfő. Szűrjük le, és főzzünk bele májgombócot, amit egy kis doboz májkrémből is elkészíthetünk.
Tűzdelt fácánmell meggymártással
Elkészítés
A fácánmelleket megmossuk, lecsepegtetjük, a szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. A felolvasztott vajban a mellek mindkét oldalát megsütjük, a bort aláöntve puhára pároljuk. Amíg a mellek párolódnak, a meggyet kimagozzuk, felezzük, vagy harmadoljuk, lecsepegtetjük. A párolóléből a melleket kivesszük, felforraljuk, kevés lisztes vajjal, végül összeforraljuk. Ha szükséges, utána ízesítjük. Tálaláskor egyben levesszük a húst a mellcsontról, felszeleteljük, visszahelyezzük a mellcsontra, bevonjuk az elkészült mártással, díszítjük pár szem meggyel, és forrón párolt rizzsel, burgonyaropogóssal tálaljuk.