Hozzávalók 2 főre
Kivi, banán, eper, alma, mangó stb. megtisztítva, szeletelve kb. 50%-os alkoholtartalmú likőr vagy pálinka a flambírozáshoz, porcukor vagy barna cukor
A krémhez:
2 tojássárgája
4 dkg cukor
75 ml pezsgő
13 dkg mascarpone
fél csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A megtisztított gyümölcsöket tányérokra rendezzük, a tetejüket meghintjük porcukorral vagy kevés barna cukorral, és 1-2 evőkanál alkohollal meglocsoljuk, majd meggyújtjuk az alkoholt, és hagyjuk, hogy a cukor karamellizálódjon. A pezsgőkrémmel tálaljuk.
Ehhez a tojásokat a cukorral gőz fölött habverővel kevergetve felmelegítjük kb. 50 fokra, de ügyeljünk, hogy ne legyen rántotta, majd kihűlésig géppel habbá verjük. Ezt követően beletesszük a mascarponét, és azzal tovább habosítjuk, közben pedig apránként hozzáadjuk a pezsgőt.
Elkészítési idő: kb. 30 perc