Ez azt jelenti, hogy egyetlen bárként a DiVino bekerült azon 21 étterem közé, amely Magyarországon ajánlást kapott az idén, a már meglévő két csillagunk mellett. Az eset azért kellemes meglepetés, mert a Michelin Guide ritkán javasol bárokat, amit talán jól érzékeltet, hogy Közép-Kelet Európa egyetlen borbárjaként szerepel a kiadványban. „Számunkra azért is hatalmas dolog a méltatás, mert üzletünk egy éve sincs nyitva, a Michelin-ellenőrök kora ősszel vizitáltak a fővárosban, ezekben a hónapokban a DiVino pedig még csak alig pár hónapos múlttal büszkélkedhetett” – írták sajtóközleményükben a bár munkatársai. A kalauz nem elsősorban ételei miatt emeli ki a helyet, azokat könnyűnek és finomnak titulálja, sokkal inkább ajánlja a helyet a gazdag és kizárólag magyar borválaszték, a hozzáértő személyzet, a borbár lokációja és a hely különleges hangulata miatt.
Mi is az a DiVino?
A DiVino koncepciója szerint csak magyar borokat, illetve a Junibor Egyesülettel szövetkezve a juniborászok és családtagjaik borait árusítja. A juniborászok 35 év alatti fiatal magyar borászokat jelölnek, a jelenleg 30 juniborász lefedi Magyarország borvidékeit. |
Budapest ajánlott éttermei a viamichelin.com címen érhetők el.