Egészség

Megrázó fotók – ilyen az élet egy súlyos bőrbetegséggel

Egy nő kendőzetlen fotóival mutatja meg mindenkinek, milyen az élet, ha valaki pikkelysömörben szenved.

Számos különböző típusú pikkelysömör létezik, mely a bőrfelületek szárazságát, kipirosodását és hámlását eredményezi. A leggyakoribb a plakkos pikkelysömör, mely az Egyesült Királyság Országos Egészségügyi Szolgálata szerint az esetek 80-90% -át teszi ki.

A 29 éves, Írországban élő Jennifer Haugh egy különösen rossz, örökletes immunbetegséggel küzd, ami miatt vörös, hámló pikkelyek borítják testének 60 százalékát, beleértve a lábát, a karját, a hátát, a hasát, az arcát és még a fejbőrét is. A nő, akinek két évvel ezelőtt diagnosztizálták a betegségét, az UNILAD-nak elmondta, hogy már pikkelysömöre előtt is küzdött hasonló betegséggel, amit bár kikezeltek, a mostani formában visszatért.

Forrás: Unilad

„Számomra ez sokkal nehezebben kezelhető és még fájdalmasabb volt. A galway-i kórház dermatológusa szerint a legrosszabb, amit valaha láttak ott. Rendszeresen be kellett kenni a bőrömet paraffinos géllel, aminek következtében hatalmas mennyiségű bőr hámlott le rólam. Gyakran ébredtem úgy, hogy vérbe borult az ágyam, mert alvás közben megkarcoltam ezeket, ráadásul fertőzésre hajlamos voltam, ami aztán meg is történt.  A sebeim gennyezni kezdtek, kötéseket kellett viselnem és antibiotikumokat szednem.”

Jennifer tünetei olyan mértékben romlottak, hogy öt hónapot kellett kihagynia a munkából, mert már alig tudott mozogni a fájdalomtól. Ezen a ponton depressziós is lett, mert állapota már a kapcsolatára is kihatott, mivel a barátja képtelen volt megérinteni őt. Végül Jennifer kezelést kapott, mely javulást hozott, elmúltak a kínzó tünetei, azonban a különböző gyógyszerek és kezelések fáradtságot, émelygést és remegést okoztak neki.

Mindezek ellenére Jennifer örül az előrehaladásnak, ezért úgy döntött, megosztja történetét, mivel úgy véli, több emberhez kellene eljutnia az ezzel a betegséggel kapcsolatos információknak.

Unilad

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top