Hozzávalók (12 adaghoz)
Muffintészta
310 g liszt
1 meghámozott piros alma, apró kockákra vágva
330 g barna cukor
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vaníliakivonat
130 g almaszósz
120 g natúr joghurt
240 ml almalé
Felső rész
60 g liszt
110 g barna cukor
110 g sózatlan vaj
20 g zabpehely
1 teáskanál fahéj
Máz
120 g porcukor
2 teáskanál citromhéj
2 evőkanál citromlé
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és kend ki a muffinformát egy kis vajjal. Egy nagy tálban keverd össze habverővel a lisztet, az almát, a barna cukrot, a fahéjat, a sót, a szódabikarbónát, a vaníliát, a tojást, az almaszószt, a joghurtot és az almalevet.
A feltéthez egy közepes méretű tálban keverd össze villával a lisztet, a barna cukrot, a vajat, a zabpelyhet és a fahéjat, amíg morzsás állagú nem lesz. Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, majd tegyél a tetejükre 1-1 evőkanál feltétet. Süsd őket 30 percig.
A máz elkészítéséhez egy közepes méretű tálban keverd össze a porcukrot, a citromhéjat és a citromlevet, amíg teljesen sima nem lesz. Ha kihűltek a muffinok, öntsd rájuk a szószt.