nlc.hu
Szabadidő
A nap menüje (11. 20.)

A nap menüje (11. 20.)

Mai ajánlatunk tejszínes zöldborsó natúrszelettel, desszertnek mákos guba.

Tejszínes zöldborsó natúrszelettel





Hozzávalók:

• 4 szép vékony szelet borjúhús
• 800 g kifejtett zöldborsó
• 100 g vaj
• 1 dl tejszín
• liszt
• 2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
• só
• fehérbors
• cukor

Elkészítése:
A zöldborsót kevés cukorral és sóval ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy lábasban megolvasztjuk a vaj felét, és rátesszük az alaposan lecsöpögtetett zöldborsót. Fedő alatt időnként megkevergetve rövid ideig pároljuk, közben cukorral, sóval ízesítjük. Ráöntjük a tejszínt, belekeverjük a petrezselyemzöldet, és átforrósítjuk. Közben a hússzeleteket enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk, és felhevített vajon megsütjük. Sütés közben a húsokat egyszer megforgatjuk, hogy mindkét oldaluk átsüljön, majd tejszínes zöldborsó mellé téve azonnal tálaljuk.

Jó tanács:
Köretként, de könnyű önálló fogásként is tálalhatjuk a tejszínes zöldborsót. A cukorral csínján bánjunk, ne legyen édes a borsó, csak édeskés.



Mákos guba

Hozzávalók


  • 8 db kifli
  • 100 g őrölt mák
  • 4 dl tej
  • 1 dl méz
  • 10 g vaníliás cukor

    Elkészítés:

    A tejet a mézzel felforraljuk. A kiflit karikákra vágjuk, mély tűzálló tálba tesszük, meghintjük a vaníliás cukorral és az őrölt mákkal, majd ráöntjük a forró mézes tejet. Elkészíthetjük maradék kalácsból is. Ízlés szerint a méz helyett édesíthetjük cukorral.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top