Amarettokekszes csokoládéparfé
Hozzávalók:
- 4 evőkanál cukor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 db tojássárgája
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg amaretto keksz
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, fehéredésig. Öntsük hozzá a tejet, és lassan melegítve, folyamatos kevergetéssel sűrítsük be a krémet. Ne forrjon! Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá az összetört étcsokoládét, keverjük, míg elolvad. Hűtsük ki a krémet. A tejszínt verjük fel kemény habnak, keverjük a kihűlt csokoládés krémhez. Egy szilikonos őzgerincforma aljára tegyünk egy adag csokoládékrémet, helyezzünk rá egy sor kekszet, kanalazzunk rá újabb adag krémet, majd helyezzünk rá ismét kekszet. Öntsük rá a maradék krémet, ezt pedig keksszel fedjük be. Ez lesz a kiborított parfétorta talpa. Tegyük a mélyhűtőbe legalább 5-6 órára. 5-10 perccel szeletelés előtt vegyük ki a mélyhűtőből.
Gyömbéres sárgabarackfagylalt
Hozzávalók:
- ízlés szerint cukor
- 1 db citrom
- 3-4 cm gyömbér
- 3 dl habtejszín
- 2 dl (sűrű) natúr joghurt
- 20 dkg sárgabarack
Elkészítés
A barackot hámozzuk meg, magozzuk ki. Turmixoljuk simára, a gyümölcs érettsége szerint édesítsük cukorral vagy édesítővel a krémet, adjunk hozzá citromlevet és ízlés szerint frissen reszelt gyömbért. A joghurtot ízlés szerint édesítsük, a tejszínt verjük fel habnak. Keverjük össze a tejszínt és a joghurtot. Tegyük a krémet egy tálba, majd szabálytalan alakzatban csorgassuk bele a barackos részt, villával „kócoljuk” meg, hogy márványos legyen a minta. Tegyük szilárdulásig mélyhűtőbe. 10 perccel tálalás előtt vegyük ki a mélyhűtőből, fagylaltkanállal gombócoljuk.
Joghurtos málnafagylalt
Hozzávalók:
- 2 evőkanál cukor
- 1 db citrom
- 2 dl habtejszín
- 4 dl natúr joghurt
- 30 dkg málna
Elkészítés
A málna felét turmixoljuk össze a cukorral, a joghurttal, fél citrom lereszelt héjával és pár csepp citromlével. A gyümölcs másik felét villával nagyon enyhén törjük össze, így keverjük a turmixolt részhez. Keverjük hozzá a habbá vert tejszínt. Hűtsük le a krémet, készítsük el fagyigépben. Ennek hiányában tegyük rögtön a mélyhűtőbe, és félóránként botmixerrel keverjük át alaposan, amíg meg nem fagy. Ebben az esetben a gyümölcsdarabokról le kell mondanunk, de úgy is nagyon finom lesz.
Lime-fagylaltos keksztorta
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
- 4 evőkanál cukor
- 2 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 2 dl habtejszín
- 12 dkg margarin
- 2 db lime
- 25 dkg zabkeksz
Elkészítés