Ma az egészséges táplálkozás útvesztőiben kiigazodni minden, csak nem egyszerű: ember legyen a talpán, aki tudja, mit szabad, mit nem szabad, mit mivel szabad/nem szabad kombinálni. Míg a várandós nőknek évekig azt tanácsolták, hogy ne egyenek mogyorót vagy dióféléket, mert így elkerülhetik a születendő gyerek későbbi allergiáját, addig dán kutatók most ennek éppen az ellenkezőjét sugallják: az állapotos anya diófogyasztása védőhatású lehet.
A koppenhágai Statens Serum Intézet munkatársai több mint 60 ezer anya és gyerekeik adatait elemezték, a korai terhességtől egészen a gyerekek 7 éves koráig követték nyomon az utódok egészségét. Az eredmények azt mutatták, hogy a várandósság alatti mogyoró- vagy dióevés negyedével csökkentette annak esélyét a gyerekek 18 hónapos korában, hogy asztmásként diagnosztizálják őket, 7 éves korukban pedig egyharmaddal volt kisebb a kockázatuk. Na, most akkor együnk magvakat, vagy sem?