Hozzávalók:
(kb. 80 darab)
Tészta:
Kattints a képre!
150 g margarin vagy vaj
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1/2 csapott teáskanál mézeskalácsfűszer
1 tojás (közepes méretű)
150 g liszt
30 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt kesudió vagy dióbél
Máz:
6 evőkanál vörösbor
1/2 citrom reszelt héja
150 g porcukor
Elkészítése:
Tészta: A margarint egy konyhai robotgéppel simára keverjük. Keverés közben kis adagokban hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a mézeskalácsfűszert, amíg egynemű masszát nem kapunk, majd a tojást kb. fél percig keverjük hozzá. A lisztben elvegyítjük a Gustin keményítőt és a sütőport és a masszába szitáljuk. Alacsony fokozaton rövid ideig átkeverjük. A kesudiót is kis ideig keverjük hozzá. A masszát egy nyomózsákba töltjük, és csillagfejjel (7 mm átmérő) kis szíveket formálunk (kb. 5 cm széles és 4 cm hosszú) egy kizsírozott, sütőpapírral kibélelt tepsibe (ha nem rendelkezünk nyomózsákkal, akkor egy nejlon zacskóba töltsük a krémet és vágjuk ki az egyik sarkát).
Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
A sütiket a papírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz: A vörösbort felforraljuk, hozzáadjuk a citromhéjat, és legalább 5 percig állni hagyjuk. A vörösbort a porcukorral máz sűrűségűvé sűrítjük, és a szívecskéket féloldalasan bevonjuk.