nlc.hu
Mézeskalács
Boros szívecske

Boros szívecske

Újabb karácsonyi kellék aprósüteményben - a bor. Itt csak a mázban, így hát gyerekeknek is szívbõl ajánljuk a szíveket.


















Hozzávalók:

(kb. 80 darab)







Kattints a képre!
Tészta:

• 150 g margarin vagy vaj
• 100 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1/2 csapott teáskanál mézeskalácsfűszer
• 1 tojás (közepes méretű)
• 150 g liszt
• 30 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
• 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
• 100 g őrölt kesudió vagy dióbél

Máz:
• 6 evőkanál vörösbor
• 1/2 citrom reszelt héja
• 150 g porcukor


Elkészítése:





Tészta:
A margarint egy konyhai robotgéppel simára keverjük. Keverés közben kis adagokban hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a mézeskalácsfűszert, amíg egynemű masszát nem kapunk, majd a tojást kb. fél percig keverjük hozzá. A lisztben elvegyítjük a Gustin keményítőt és a sütőport és a masszába szitáljuk. Alacsony fokozaton rövid ideig átkeverjük. A kesudiót is kis ideig keverjük hozzá. A masszát egy nyomózsákba töltjük, és csillagfejjel (7 mm átmérő) kis szíveket formálunk (kb. 5 cm széles és 4 cm hosszú) egy kizsírozott, sütőpapírral kibélelt tepsibe (ha nem rendelkezünk nyomózsákkal, akkor egy nejlon zacskóba töltsük a krémet és vágjuk ki az egyik sarkát).

Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A sütiket a papírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.





Máz: A vörösbort felforraljuk, hozzáadjuk a citromhéjat, és legalább 5 percig állni hagyjuk. A vörösbort a porcukorral máz sűrűségűvé sűrítjük, és a szívecskéket féloldalasan bevonjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top