Szabadidő

10 érdekesség a Muse együttesről

A Muse zenekart három jó barát – Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme és Dominic Howard – alapította. Tudtad, hogy a fiúk WC-t takarítottak és menzán dolgoztak, mielőtt híresek lettek? Na és azt, hogy Matt édesapja is híres zenész volt? Itt az ideje, hogy megtudj néhány érdekességet a zenészekről, akik november 20-án végre Budapesten adnak koncertet.
10 érdekesség a Muse együttesről


10.
Éremeső

Eddig egy Grammy-díjat nyert a csapat, 2011-ben a The Resistance lemezükkel, ami az év rockalbuma lett. De büszkélkedhetnek kettő Brit Awards díjjal is, ezeket 2005-ben és 2007-ben nyerték. Öt MTV Music Awards tulajdonosai, szinte minden évben nyernek, hol a legjobb koncertbandaként, hol a legjobb angol csapatként.

9.
Lemezek

Október 1-jén jelent meg hatodik albumuk, The 2nd Law címmel. Eddig 26 kislemezük jelent meg, és több mint a fele a top 20-ba tudott kerülni.

8.
Twilight

A Twilight Saga-filmek első három részének mindegyikében szerepelt egy-egy Muse-nóta, a harmadik résznek, a Napfogyatkozásnak éppen a főcímdala volt a Neutron Star Collision (Love Is Forever) című daluk.

7.
Apja fia

Bellamy apja, George az 1960-as években híressé vált együttes, a The Tornadoes  gitárosaként vált ismertté. Ők voltak az első angol együttes, akik az amerikai toplistán első helyezést értek el a Telstar című dalukkal.

 

10 érdekesség a Muse együttesről

 

6.
Becenevek

Chris a Cheers becenevet kapta a másik két fiútól, Matt a családnevéből származó Bellst, míg Domincot csak Domnak szokták hívni a többiek.

5.
Da Vinci-kód

A fiúk nagy rajongói lehetnek Dan Brown kötetének. 2005-ben feltöltöttek egy különleges cryptexkódot az internetre, amit összesen 13 rajongó tudott megfejteni, nekik egy híd alatt található bringát kellett megkeresniük, ami egy újabb rejtvényt őrzött.

4.
Civil munka

Ma már persze nagyon sikeresek, de volt idő, amikor nem zenélésből éltek. Matt például mobil WC-t takarított, és volt takarító is nagy bevásárlóközpontban. Dom egy iskola menzáján dolgozott, míg Chris gitárbolti eladóként és fagylaltárusként kereste kenyerét.

3.
Szerelem

Matt Bellamy először a Glastonbury Fesztiválon mutatkozott együtt a színésznő Kate Hudsonnal. Az énekes végül a The Sun magazinnak adott egyik interjúban megerősítette, hogy járnak. Nem sokkal később bejelentették, hogy Kate várandós. Fiuk, Bingham „Bing” Hawn Bellamy 2011. július 9-én született Los Angelesben.

10 érdekesség a Muse együttesről

 

2.
Sziget

2010-ben a Szigetet a Muse koncertje zárta. Mint később egy interjúból kiderült, Bellamyt elkísérte Budapestre Kate Hudson is. A színésznő nagymamája ugyanis magyar volt. Azt persze nem tudjuk, hogy a november 20-ai koncerten is meglep-e minket a színésznő.

1.
Olimpia

Survivor című daluk a 2012-es londoni olimpia hivatalos dala volt. „A dal írásakor az olimpia járt az eszemben, hiszen ez az eltökéltségről és a győzelembe vetett hitről szól” – mondta el Matt Bellamy, a zenekar frontembere.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top