Sonkás-juhtúrós rakott palacsinta
Hozzávalók
• 8 db sós palacsinta
• 200 g főtt sonka
• 1 dl tejföl
• 150 g juhtúró
• 20 g vaj
• 1 csomó metélőhagyma
• só
Elkészítése
A főtt sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és kevés tejfölt adunk hozzá. A juhtúrót villával áttörjük, tejföllel krémszerűvé keverjük, sózzuk, a finomra vágott metélőhagymával összekeverjük. A palacsintákat felváltva megkenjük az ízesített juhtúróval, a következőt a sonkával, majd a legfelső palacsintát vastagon bekenjük a tejfölös juhtúróval. A rakott palacsintát előmelegített sütőben átforrósítjuk, és tetejét megpirítjuk. Tortaszerűen felszeletelve tálaljuk.
Joghurtos-gyümölcsös sütemény
Hozzávalók
• 1 pohár natúr joghurt
• ugyanezzel a pohárral mérve 1 pohár cukor
• 2 pohár liszt
• 3/4 pohár étolaj
• 1/2 csomag sütőpor
• 3 tojás
• vegyes gyümölcs
Elkészítése
A joghurtot a cukorral, a tojással simára keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és az olajat. Tepsibe öntjük, és gazdagon megszórjuk gyümölcsökkel (almával, meggyel, cseresznyével, szilvával, stb.). Közepes vagy nagy tepsinél dupla adagot készítsünk!
Max. 180 fokon süsd, akkor lesz szép.