Minestraleves
Hozzávalók
Elkészítés
A megtisztított zöldségeket vékony csíkokra, a vöröshagymát finomra, a császárszalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát 2-3 percig hevítjük, belepirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és paradicsompürét. Összekeverjük, kissé együtt pirítjuk, fűszerezzük és lassú tűzön pároljuk. Időnként a kockából elkészített húsléből merünk rá. Ha a zöldség félig megpuhult, felöntjük a többi húslével, beletesszük a rizst és az összetördelt spagettit, készre főzzük. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Túrós csusza tepertővel
Kattints a képre! |
• 500 g liszt
• 4 db egész tojás
• 100 g füstölt szalonna
• 300 g túró
• 2 dl tejföl
• só
Elkészítése
A lisztből, a tojásból kevés só hozzáadásával elkészítjük a a gyúrt tésztát, pihentetjük, majd 1-1,5 mm vastagra kinyújtjuk, és a nyújtófát aládugva a tésztát megszikkasztjuk. Amíg a tészta szárad, a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kiolvasztjuk, a túrót áttörjük – szétmorzsoljuk – és félretesszük. Ha a tészta megszáradt, nagyobb darabokra tördeljük, és lobogó forró, sós vízben kifőzzük.
Leszűrjük, leöblítjük, jól lecsurgatjuk, és tűzálló tálban a szalonna zsírjával összekeverjük – ha szükséges megsózzuk – tetejére tesszük a szétmorzsolt túrót, a tejfölt és a kisütött szalonnát. Sütőbe vagy mikróba téve átforrósítjuk, és így tálaljuk.